Академията с нова шала в гр. София

От 04.01.2017 г, Академията отвори нова шала в гр. София. "шала" означава буквално "място, където се преподава автентична йога" и ние винаги сме наричали нашите учебни центрове "шала". Освен това, "шала" означава и "дом, училище", тъй като в древността. йога се е учила в дома на учителя (гурукула традиция). Това много добре отразява и нашето отношвние към процеса на учене.

За съжаление, светът на йога не е лишен от некоректност и през изминалата година, Академията и шалата бяха неведнъж мамени, манипулирани- и дори - шантажирани. Опитаха се да ни откраднат самоличността, да си припишат машия труд и какво ли още не. Успяха само в едно - да си присвоят името "Ащанга йога шала" и така да объркат нашите верни последователи.

"Ащанга йога шала" вече не е име на учебния център на Академията! Новата ни шала е просто Ащанга йога София.

Според правилата, въведени с Устава на Академията, наименованието "Ащанга йога студио/шала" имат право да носят само студия, преподаващи ТРАДИЦИОННА Ащанга йога в традициите на Паттабхи Джойс.

Всяка злоупотреба с името Ащанга йога за класове или практики, които не са традиционните Майсор-програми и не спазват приетите по света  методики са некоректни!

Новото ни място за практика

АДРЕС:

гр. София
бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 64
(между Орлов мост и Военна академия)
 

Практики в шалата

Майсор практика
Традиционната практика по Ащанга йога; самостоятелна, но под ръководството на учител; провежда се ежедневно без лунните дни и неделя
Водена практика
Половин или Пълна начална серия, според присъстващите; част от пълната Майсор-програма, провежда се веднъж седмично и изисква познаване на последователността от асани
Ащанга начинаещи
Веднъж седмично предлагаме този воден клас, за да се ориентирате в начина на практикуване и основни техники

Удобства в шалата

Топла и уютна Майсор - зала
Разполага с постелки, кърпи за пот, място за преобличане. Можете да оставяте личните си постелки при нас.
Баня
Душ-кабината е на разположение. Макар да предлагаме и хавлии, най-добре е да си носите собствена, както и тоалетни принадлежности.
Кухня
В кухнята ни се готви изключително вегетарианско. Можете винаги да разчитате на нещо вкусно за след практика, както и ароматен масала чай или кафе.
За подробна програма, график и цени в ШАЛАТА, моля посете сайта на шалата: www.studyashtanga.com

Отзиви:

Новата шала е супер-уютна, малко ретро-стил с атмосфера. Светло е, топло е, комфортно ми е там. Точно така съм си представяла едно Ащанга йога студио!М.А. гр. София

Била съм във всички"шали" на Академията и тази най-ми харесва, защото е много автентична обстановката, някак-си много домашно, което лично на мен ми допада. Уютно е. И.К. гр. Русе
Всеки може да практикува йога: и старият, и младият, и болният, и здравият..Само мързеливият не може.
- Шри К. Паттабхи Джойс
Йога като философия и начин на живот може да бъде предприета от всеки, който има смелостта, защото тя принадлежи на цялото човечество. йога не принадлежи на никого, група или индивид и може да се практикува по целия свят, независимо от пол, възраст, вяра или религия.
- Шри К. Паттабхи Джойс